Esimiesvalmennus on paljon muutakin kuin juridiikkaa! Case Toyota Auto Finland

There is always a better way -myös esimiesvalmennuksissa! HR Legal Services Oy on Toyota Auto Finlandin valmennuskumppani.

Toyota on paitsi maailman arvokkain autobrändi, myös yksi maailman suurimmista autonvalmistajista. Toyota tunnetaan tehokkaasta tuotantojärjestelmästään,
korkeasta asiakastyytyväisyydestään ja laadukkuudestaan. Toyota onkin laatutilastojen kestomenestyjä, niin Suomessa kuin maailmallakin.

Suomessa Toyota Auto Finland Oy työllistää suoraan noin 80 henkilöä, ja Toyota-asiakkaita palvelee 57 täyden palvelun autotaloa ja 27 valtuutettua korjaamoa.

HR Legal Services Oy on valmentanut Toyota Auto Finlandin esimiehiä vuodesta 2016 lähtien. Iris Sivonen on toiminut Toyota Auto Finlandissa jo 70 -luvulta lähtien, silloisen omistajan Korpivaara Oy:n toimiessa Helsingissä (ns. autotalossa Salomoninkadulla). Korpivaara Oy alkoi tuoda Toyotan autoja Suomeen 1964. Toyota Auto Finlandin henkilöstöpäällikkönä Iris on toiminut lähes 9 vuotta. Iris kuvailee yhteistyön alkamista HR Legal Service Oy:n kanssa:

”Kun tarve esimiesvalmennukselle huomattiin, pyysimme tarjouksen 10 toimijalta. Sain verkostostani suosituksen pyytää tarjous myös HR Legal Servicesiltä. Heidän tarjous erottui joukosta sisällöltään, sekä toteutustavaltaan. Meitä miellytti myös, että osallistujilta vaadittiin panostusta välitehtävien muodossa.”

Toyota Way -jatkuvan parantamisen filosofia

Kaikkea Toyotan tekemistä ohjaa kaksi filosofiaa, kaksi isoa perusarvoa: Jatkuva parantaminen (Kaizen) ja Ihmisten kunnioitus. Iris kertoo, että arvot ovat heille todella tärkeitä: ”Toyotan henkilökunta on hyvin sitoutunutta. Haluamme pitää henkilökunnastamme hyvää huolta, tuemme liikkumista, harrastamista ja rentoutumistakin. Henkilökunnan osaamisen jatkuva kehittäminen valmennusten avulla on osa kunnioittavaa henkilöstöpolitiikkaamme”.

Esimiesvalmennuksen konsepti -paljon muutakin kuin juridiikkaa

Toyota Auto Finlandin esimiesvalmennus koostuu kolmesta käytännönläheisestä valmennuspäivästä, jotka ajoitetaan kuukauden välein. Ensimmäisen valmennuspäivän teemoja ovat esimiehen rooli Toyotalla, sekä esimiehen työtä ohjaava lainsäädäntö arjen työssä. Toisessa päivässä pureudutaan vuorovaikutustaitoihin, ennaltaehkäisevään terveyden ja hyvinvoinnin johtamiseen, sekä puuttumisen toimintamalleihin. Kolmantena päivänä osallistujat harjoittelevat esimiehen haasteellisia tilanteita, tutustuvat työpaikan erilaisiin persoonallisuuksiin ja työyhteisötaitoihin, sekä ratkovat työpaikan ongelmatilanteita. Halukkaat saavat yksilöllistä coachausta syventääkseen valmennuspäivien oppeja.

”Valmennukset ovat tiiviitä paketteja, mutta valmennustapa on niin käytännönläheinen ja osallistava, että raskaatkin teemat tuntuvat mielekkäiltä. Asiat käytiin läpi hyvien esimerkkikeissien kautta. Olemme saaneet osallistujilta niin hyvät palautteet, että ei ole tullut mieleenkään kilpailuttaa tai vaihtaa yhteistyökumppania” -kertoo Iris.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri teille sopiva esimiesvalmennus!

satu.kilpirova@hrlegalservices.fi
+358 40 455 9740