Menestyksekkään uuden vuoden resepti -helppo ohje vuosisuunnitteluun!

Yrityksen johtoryhmissä tehdään yleensä vuosisuunnittelua ja strategisella tasolla se on hyvinkin tarpeen. Usein kuitenkaan hienot vuosisuunnitelmat eivät tavoita operatiivisen työn tekijää, jolloin itseohjautuva työntekijä tekee oman vuosisuunnitelmansa -no ihan ite!

Annan tässä blogissa vuosisuunnittelurungon ja ohjeita miten juuri sinä -rooliin katsomatta -voit suunnitella oman tulevan vuotesi tekemiset. Olen itse tehnyt tällä pohjalla suunnitelmat niin myyjänä, esimiehenä, kuin markkinoinnin osaajana vuosien ajan ja se todella toimii!

Jos siis haluat varmistaa uuden vuoden menestyksen, tässä helppo resepti.

1.  Mitä yrityksesi tavoittelee ensi vuonna? Kasvua, kannattavuutta, parempaa asiakastyytyväisyyttä? Yleensä kaikkia näitä, joten pidä yrityksen tavoite kirkkaana mielessä kun jatkat oman vuosisuunnitelmasi tekemistä. Varmista, että olet ymmärtänyt mitä tavoitellaan. Esimiehenä varmista, että tiimiläisesi ovat ymmärtäneet ja sisäistäneet yrityksen tavoitteen.

2. Mitkä ovat omat tavoitteesi? Tässä voi olla vaihtelua roolista riippuen, mutta tavalla tai toisella ne juontuvat kohdasta 1, eli yrityksen tavoitteista. Muista siis pitää iso kuva mielessä, kun täytät alla olevaa taulukkoa. Esimiehen roolissa sinun tulee pitää keskustelua tavoitteista yllä koko ajan, ei vain etukäteen sovituissa keskusteluissa.

3. Jaa ja kirjaa nyt omat tärkeimmät tavoitteesi ja niiden saavuttamiseksi vaadittavat tekemiset vuosikelloon. Tämä on myös oiva apu tavoitekeskusteluihin esimiehen kanssa Muista aika ajoin pysähtyä tarkastelemaan suunnitelmaa ja toteutumia. Onko tarpeen tehdä muutoksia? Einsteinkin sen sanoi, että on tyhmyyttä tehdä aina samalla tavalla ja odottaa erilaista tulosta.

4. Mikä tarkalleen ottaen on tehtävänimikkeesi ja roolisi? Mitkä ovat roolisi 5 tärkeintä tehtävää? Määritä ne ja anna näille tehtäville kalenterissasi väri. Näin näet yhdellä vilkaisulla, meneekö aikasi oikeisiin asioihin. 80/20 toimii tässäkin, kun käytät 80% tärkeimpiin tehtäviisi, 20% voi olla luokittelemattomia tehtäviä ja muita varauksia.

5. Tee suunnitelmasi. Hyvin suunniteltu on vain puoliksi tehty.

Näiden ohjeiden myötä HR Legal Services toivottaa sinulle ja yrityksellesi oikein menestyksekästä vuotta 2019!

Kysy lisää tai sovi tapaaminen:

Satu Kilpirova

satu.kilpirova(at)hrlegalservices.fi
+358 40 455 9740