Vastuullinen tehostaminen yrittäjän näkökulmasta – Pekan tarina

Kerronpa tarinan Pekasta, joka keksi -90 luvulla Mielettömän Wimpaimen, jonka kohta halusi kaikki. Pian Pekan oli palkattava apuvoimia, jotta kaikki Wimpaimet voitaisiin tehdä ja toimittaa halukkaille ajallaan. Pekka perusti Wimpain Oy:n. Enää ei mahduttu Pekan autotalliin vaan oli hankittava isommat tilat ja pystytettävä tehdas.

Eipä aikaakaan, kun Pekka työllisti pienessä Metsän kaupungissa 200 henkilöä ja oli kaupungin merkittävimpiä työnantajia ja veronmaksajia. Kaikki näytti hyvältä. Pekka oli johtaja, joka tunsi kaikki työntekijänsä ja kyseli kuulumisia missä heihin törmäsikin.

Meni vuosi, kaksi, kymmenen. Maailma oli muuttunut, mutta Pekka ja Wimpain ei pysynyt muutoksen tahdissa. Yhdessä yössä Wimpaimien kysyntä romahti. Markkinoille oli tullut kilpailijan toimesta Älytön Wekotin 2.0.

Pekka valvoi yöt ja stressaantui. Hän näki, mitä oli tapahtumassa. Liian myöhään hän ymmärsi, että olisi pitänyt panostaa tuotekehitykseen, olisi pitänyt nähdä mihin maailma on menossa. Pekka syytti itseään Wimpain Oy:n tilanteesta.

Tuska oli äärimmäisen kova. Pekka tiesi, että hän joutuu irtisanomaan työntekijöitään, joista oli tullut vuosikymmenien aikana hänen ystäviään. Hän tunsi työntekijöidensä perheitä, tiesi lapset ja heidän harrastuksensa. Pekka tiesi, että monen perheen toimeentulo riippui hänestä.

Mutta Pekalla ei ollut vaihtoehtoja. Kaikki rahat oli käytetty. Kaikki säästötoimenpiteet oli tehty.

Jatkuvan valvomisen seurauksena Pekka sairastui. Keho ei enää kestänyt stressiä. Sairastumisen myötä Pekan stressi vain paheni. Hän oli pettänyt ystävänsä, työntekijänsä, jopa koko Metsän kaupungin. Nyt hän makasi sairaalassa kykenemättömänä edes kävelemään.

Pekka oli ollut sairaalassa viikon ja eräänä iltana vierailuaikana Pekan huoneen edessä oli kuhinaa.
Tieto Pekan sairastamisesta oli levinnyt Metsän pienessä kaupungissa nopeasti. Lääkäri astui ovesta sisään ja kysyi Pekalta halusiko hän vieraita. Pekka oli liian väsynyt vastaamaan.

Pian ovesta käveli joukko Wimpain Oy:n entisiä työntekijöitä. Heillä oli mukanaan kukkia, suklaata ja naapurin Reiska oli tuonut avaimenperän. Kukat ja suklaat eivät olleet Pekan juttuja, hän mietti. Pekka oli ihmeissään mutta edelleen liian väsynyt sanomaan mitään.

Kunnes Wimpain Oy:n entinen työntekijä Irmeli sitten avasi suunsa.

”Kiitos Pekka näistä vuosista, kun olen saanut sinulle työskennellä. Olit aina tukena ja jaksoit kuunnella minua. Kun sitten irtisanoit minut, meni koko perheemme elämäni uusiksi. Kuulin, että olit soittanut naapurikaupunkiin Wekottimelle ja kertonut että he saisivat minusta loistavan työntekijän. Niinpä aloitan hommat siellä ensi kuussa. Halusin vain kiittää, että jaksoit välittää meistä”.

Aika harvoin tulemme ajatelleeksi, minkälaista riskiä ja vastuuta yrittäjä toiminnastaan ja työntekijöistään kantaa. Tällaista taustaa vasten on helpompi ymmärtää, mitä yrityksen vastuullisuus irtisanomistilanteessa tarkoittaa.

Pekan tarina on fiktiivinen kuvaus yrittäjyyden realismista.

Lue myös: YT-neuvotteluissa paljastuu yhteistoiminnan tila

Satu Kilpirova toimii HR Legal Services Oy:ssä myynnin ja markkinoinnin johtajana, sekä esimiestyön ja myynnin valmentajana.

satu.kilpirova(at)hrlegalservices.fi
+358 40 455 9740